Välj rätt resmål i vinter

Visst går den svenska vintern utan större bekymmer att tröttna på, men som tur är finns det bra resmål för dig som gjort just detta.

Även om det finns många mycket fina svenska platser att besöka är en genomgående sanning att samtliga är kalla på vintern. Så varför inte vidga dina vyer? Här är några tips på resmål utanför landets gränser.

Paris

Den otroligt fina och romantiska staden vid namn Paris lockar besökare från hela världen som kommer hit för att se alla ikoniska sevärdheter som Eiffeltornet, Louvren och Triumfbågen.

Vad turister ofta blir så där romantiskt förälskade i har däremot inte med Eiffeltornet, Louvren eller Triumfbågen att göra. Det har snarare att göra med allt det där som gör Paris till Paris, det vill säga alla små kaféer, livliga marknader, trendiga shoppingdistrikt och den allmänna charmen.

Sevärdigheter i Paris:

  • Eiffeltornet
  • Louvren
  • Triumfbågen

Bora Bora

Som nämnt tidigare är värmen ofta något som inte hör till det som längtas till när det kommer till svensk vinter. Det gäller däremot inte Bora Bora, för där är det varmt kan sägas.

På Bora Bora hittar du pittoreska stränder, frodiga djungler och lyxiga semesterorter. Öns vilande vulkan, Mount Otemanu, är en utmärkt vistelse att till fots besöka. Den vänliga lokalbefolkningen på Bora Bora hjälper dig dessutom gärna att hitta de bästa sevärdheterna under en utflykt.

Om du vill koppla så där riktigt ordentligt som bara kan göras på en solsemester kan du åka till Matira Beach. Där finner du kristallklart vatten och mjuk sand.

Även om en resa till Bora Bora är mycket dyr, säger de flesta som varit där att den är värd varenda krona.

Bali

När det kommer till Bali är det stränderna som utmärker platsen i detta grönskande indonesiska paradis. Ett tips är däremot att undvika regionens notoriskt blöta regnperiod genom att planera ett besök någonstans mellan april och oktober.

Skulle du känna av lite solsting, vilket verkligen inte är omöjligt att göra som svensk i Bali, kan du byta ut lite strand mot ett besök i byn Kintamani, där det finns en hög (och aktiv) vulkan samt en stor sjö.

Är du sugen på en adrenalinkick kan du hyra en skoter och åka runt på ön.