Utforska Norrköpings sevärdheter

Alla städer har en egen historia att berätta. Det är gator och byggnader som är bevarade och som de alla har varit med genom olika tider och händelser. Norrköping är inget undantag, här döljer sig massor av intressant historia för besökaren att upptäcka.

Åk iväg en helg för att ta in på ett hotell i Norrköping och upptäck dess fantastiska omgivning och gamla historia. Norrköping är en industristad sedan lång tid tillbaka och har många bevarade byggnader och historiska monument från tiden som har passerat. En del har också bevarats i olika museer som talar stadens historia.

”Här trängs butiker och restauranger på trånga gränder och bjuder på en alldeles särskild atmosfär.”

Sevärdheter du inte får missa

I Norrköping finns det flera spännande museer som skildrar en helt annan tid. Dels finns det populära Arbetets Museum som ligger i den välkända byggnaden som kallas för strykjärnet mitt i Norrköping. Här brukar olika utställningar turas om att ta plats men gemensam har de att de visar en annan tid för industri-Sverige. Andra museum att besöka är Stadsmuseet och The Rock-Carving Museum som uppvisar runstenar. Karl Johans park är en annan sevärdhet som är värd att besöka. Den är sedan tidigt 1900-tal känd för sin unika kaktusplantering, det är en park som inte liknar någon annan park som du tidigare har besökt.

För att ytterligare ta del av stadens historia rekommenderas en promenad genom Industrilandskapet som bjuder på en hel del byggnader som är bevarade sedan lång tid tillbaka och berättar en unik historia. Även en promenad genom Knäppingsborg rekommenderas vilket är ett särskilt område som har bevarat det gamla och den charmiga känslan. Här trängs butiker och restauranger på trånga gränder och bjuder på en alldeles särskild atmosfär.