Upplev julens magi på Liseberg

Oavsett om du vill värma dig med en gosig kaninkram, avnjuta årets läckraste julbord eller se en is-uppsättning av den klassiska baletten Svansjön, så är Jul på Liseberg ett måste för dig och för hela familjen.

Liseberg är kanske mest känt som en sommarpark, men under vintertid så kläs den klassiska nöjesparken om till ett sprakande vinterlandskap med glimmande julpynt. Här finns något för hela familjen. I Kaninlandet kan de små träffa kaninen Julius som kommit ända från Nordpolen och i Medeltidsbyn kan de gå på skattjakt medan mamma och pappa ser sig omkring på Medeltidsmänniskornas handelsplats. Vid Stora scenen har du en unik möjlighet att se en is-version av baletten Svansjön eller varför inte själv trä på skridskorna när svanarna tagit ledigt?

”Alla längtar någon gång tillbaka till en riktigt gammaldags jul”

En riktigt gammaldags jul

Alla längtar någon gång tillbaka till en riktigt gammaldags jul och redan i entrén möts du av vackra, härliga snögubbar innan barnen får chansen att träffa sin stora idol, hjälte och fasa, nämligen Tomtefar själv som tar emot önskelistor medan nissarna arbetar med julklappstillverkning. Vill du dessutom ha en riktigt gammaldags jul så har du möjlighet att vandra runt på en gammaldags julmarknad där du kan dricka glögg eller varm choklad.

Miljövänligt julbord för hela familjen

Efter alla spännande äventyr bland tomtar och snögubbar kan det hända att det kurrar i magen. Vad passar väl då bättre än ett helt vegetariskt julbord på Lisebergs helvegetariska restaurang The Green Room? Är du inte själv vegetarian kan det här vara ett ypperligt tillfälle att prova nya smaker och rätter. Och vem vet, kanske får du en idé eller två till det egna julbordet?