Res till Stockholm & Melodifestivalen

13197382-makinen-konsertNär man väljer en res-destination är det antingen själva resmålet eller ett spännande event som lockar – och när det kommer till Stockholm, är det nog flera som just nu planerar sin resa. Varför? Det är dags för slutspurten av mellon!

Melodifestivalen 2016 började egentligen redan för tre veckor sedan då delfinalerna kördes i olika delar av Sverige men det är nästa vecka det kör igång på riktigt med den stora finalen. Innan dess ska vi ta oss igenom ”Andra Chansen” vilket är när olika artister från deltävlingarna som inte riktigt gick hela vägen kommer att tävla på nytt.

Andra chansen avgörs genom fyra dueller där vinnaren i varje duell går vidare till finalen.
Duell 1: Panetoz och Molly Pettersson Hammar
Duell 2: Albin & Mattias och Boris René
Duell 3: Isa och SaRaha
Duell 4: Dolly Style och Samir & Viktor
Läs mer om bidragen här.

I år kan även stoltsera med att vara representant som final-land i den stora Eurovision Song Contest. Förra året vann ju Måns Zelmerlöw med sin låt ”Heroes” och de innebär att vi får vara värdnation. Finalen kommer att vara i Stockholm och du som inte har biljetter än kan andas ut – det kommer nämligen att släppas flera biljetter. De första biljetterna släpptes i november men har du tur finns det fortfarande några få att få tag i.

Boka resa och hotell

Glöm dock inte att boka din resa innan du beställer biljetter, då det är många som kommer att åka dit
under denna helg. Det är även bra om du bokar hotellnatt inför kvällen, du hittar flera bra hotell i Stockholm på https://www.stockholmshotell.com.

Programledare för den stora Eurovision kommer att vara Måns själv, han har ju erfarenhet från att leda program efter Allsång på Skansen och han kommer även att ha med sig Petra Mede som är en av Sveriges mest kända och eftertraktade programledare.

Skulle du inte få tag i en biljett till det stora eventet bör du ändå ta dig till Stockholm, om inte annat för att njuta av atmosfären. Både på krogar och restauranger kommer du att märka av schlager-festen och det blir en upplevelse av sällan skådat slag. Förhoppningsvis vinner Sverige även i år, då blir ännu en fest 2017 – men det kan också dröja innan vi återigen vinner, så missa inte denna chans till fest.