Malmö – Sveriges bästa restaurangstad

Den som vill åka på en kulinarisk resa och upptäcka spännande mat från alla världens länder behöver inte åka längre än till Malmö. Staden har nämligen en stor etnisk krogkarta och även fine dining av högsta klass.

restaurang-möbler

Snart kommer Malmö att få sin första ivorianska restaurang, som kan vara den enda som finns i Sverige just nu, skriver Sydsvenskan. Restaurangen går under namnet Akwaba och öppnar inne i köpcentret Mitt Möllan. Detta innebär verkligen att den etniska krogkartan växer i staden och nu kommer alltså Malmöborna att få smaka på mat från Elfenbenskusten. Mannen som ska öppna restaurangen bor i Landskrona och har tidigare startat ett företag som importerar grönsaker och livsmedel från Elfenbenskusten och nu utökar han alltså med en restaurang.

Upplev spännande mat

Den ivorianska restaurangen är inte den enda lite annorlunda och etniska restaurangen som öppnats i Malmö den senaste tiden. Bara på ett år har även en syriansk restaurang och en afghansk restaurang öppnats. Den som verkligen vill smaka på annorlunda mat och uppleva andra kök än de som funnits i Sverige innan, bör göra ett besök i Malmö snarast. Planerar man på att ta sig ett besök i staden för att uppleva den spännande maten, eller bara uppleva staden, finns en massa olika hotell i Malmö som man kan boka enkelt på nätet.

Många finkrogar

Känner man att man inte är så intresserad av att testa etnisk mat från annorlunda kök, bjuder Malmö även på svensk mat av oerhört hög kvalitet. Malmö är nämligen en utav Sveriges bästa städer även när det kommer till fine dining. I Expressen kan man läsa att staden förra året belönades med tre stjärnor i Michelinguiden och staden är nu en utav de i Sverige som har absolut flest stjärnor.