Konferensresor utomlands – till Island med företaget

Vore det inte trevligt att ta med kollegerna på drömresan? Att åka på konferensresa är det optimala sättet att förena nytta med nöje. Island är en populär destination som bjuder på det mesta, enbart tre timmar från Sverige med flyg.

 

pexels-photoAtt åka på konferensresa utomlands är något som både kan motivera personal, driva dem till att arbeta mer målinriktat och öka trivseln på arbetsplatsen, då man har något att se fram emot som team. En destination som bland annat företaget Travel2 arrangerar konferens- och företagsresor till är Island. Island som ligger enbart tre timmars flygresa från Sverige är numera nummer fyra på topplistan över de länder svenskarna helst skulle kunna tänka sig att resa till år 2017. Detta skriver Mynewsdesk, som hävdar att en innehållsrik resa bli allt viktigare. Aktiviteter och sevärdheter får allt större vikt i förhållande till sol och bad som hamnar på andra plats. Övriga saker som ses som viktiga på resan är mat- och restaurangutbud, kulturliv, fint boende samt bra shopping och nöjesliv.

 

Island som resmål – sevärdheter och aktiviteter

Island är en destination som både har magiskt vacker natur och storstadsliv nära till hands. Tack vare storleken ligger det mesta nära och man kan enkelt hitta något som passar alla. Nedan följer en lista på sevärdheter och utflykter som går att göra på konferensresans lediga tid.

 

  • Att utgå från Reykjavik är en god idé då staden har många fina hotell, bra nattliv, restauranger och andra nöjen. Mer om den isländska huvudstaden kan man läsa hos Svenska dagbladet, som har en guide till hur man bäst upptäcker staden.
  • Blå lagunen. Blå lagunen är ett av Islands mest välbesökta turistmål, och en varm källa där man kan koppla av och hitta ett lugn.
  • Världsarvet Tingvalla har varit föremål för inspelning av bland annat serien Game of Thrones. Tingvalla bjuder på en magisk utsikt och glaciärvatten som är så rent att det går att dricka.
  • Insjön Mývatn. Mývatn är en insjö med tusentals år på nacken. Den omges av ett landskap med svart lava, orange jord och gröna fält. Här kan man uppleva naturen genom allt från vandringar, bad, skidor och snöskoter.
  • Islandshästar. Det finns mängder av arrangörer av turridning på Island. De små men starka islandshästarna är mycket omtyckta, och ett fantastiskt och traditionellt sätt att uppleva naturen.
  • På Island finns många magnifika vulkaner. Hekla och Eyjafjallajökull hör till de största och mest välbesökta.

 

Att tänka på när man bokar en konferensresa

pexels-photo-299105När man bokar en konferensresa för företaget krävs det att resan ska ha varit av vikt för verksamheten och enbart innehålla en viss del nöjesrelaterade aktiviteter. Det är Skatteverket som bedömer ifall resan är relevant för att skatteavdragen ska gälla, och kunna finansieras av arbetsgivaren utan att den anställda blir betalningsskyldig. Riktlinjer brukar vara att själva arbetsprogrammet för verksamheten ska vara ungefär sex timmar per dag. Något som är bra att göra enligt Privata Affärer är att spara all reseinformation som kursprogram, bokningar, presentationer och scheman. Detta för att enkelt kunna bevisa vad pengarna gått till om Skatteverket är tveksamma inför redovisningen.