Kolmården i höst och vinter

En utav de populäraste turistattraktionerna i Sverige är djurparken Kolmården. Parken är dock inte bara öppen på sommaren för den djurintresserade. Nu har man tagit konceptet ännu längre och erbjuder både Halloween-firande och julmarknad.

5729737-safari

Här kan man läsa att djurparken Kolmården satsar på att locka folk till parken i jul. De har nämligen premiär för Sagojul på Kolmården i december. Under tre adventshelger kan man besöka parken och ta del av en riktigt magisk värld där julsagan blir verklighet. Den som vill kan besöka tomtar och troll i vinterskogen och Bamse, som har gjort det extra fint hemma med en sagogran. Det finns även möjlighet att se teater, renar, besöka en julmarknad och hälsa på jultomten i Barnens Lantgård. Jularrangemanget är det första som Kolmården gör och man har i flera år arbetat fram idéer för att göra det både unikt och mysigt. Varför Kolmården satsar på detta just nu beror på att de vill göra parken tillgänglig under alla årstider.

Öppet även på Halloween

Men det är inte bara till julen som man gör rätt i att ta ett besök på Kolmården. Parken har även öppet nu i höst och den som vill kan åka dit på höstlovet för att upptäcka parken och få en mysig semester har möjlighet att göra det, enligt DN. Man har även valt att öppna parken speciellt inför Halloween och går man dit då får man uppleva både häxor, spöken, vampyrer och clowner. Det är femte gången som man anordnar det här läskiga Halloween-firandet och bland annat har man en spökbal där spökena kommer till liv och bjuder upp alla modiga besökare till dans. Dessutom finns det möjlighet att gå bus eller godis på Kolmården för alla barn som vill. Har man yngre barn eller barn som är lite rädda, håller Bamses Värld öppet under Halloween och där är det helt spökfritt.

Upplev även Norrköping 3975695-norrkoping-in-autumn

Oavsett när i höst som man är intresserad av att besöka Kolmården kan man passa på att göra resan till en hel weekend och passa på att även besöka Norrköping. Ett exempel är att boka ett par hotellnätter på http://www.hotellinorrköping.se/. Då kan man ta en dag på Kolmården och en dag i Norrköping där man kan strosa runt och kolla på den vackra staden och kanske passa på att shoppa lite julklappar. Norrköping har en hel del olika sevärdheter och platser som man nästa måste göra ett besök på när man väl är i staden. Några av dessa sevärdheter är:

  • Ekenäs slott.
  • Färgargården.
  • Hällristningsmuseet.
  • Hults bruk.

Ytterligare ett måste när man är i Norrköping är att bege sig ut till Kopparbogrottan. Kopparbo ligger rätt nära Kolmården och där finns det alltså fyra större grottor med ett tiotal långa gångar som verkligen är spännande att utforska. På grund av att man måste krypa på alla fyra är detta en aktivitet som rekommenderas för folk som är fullt friska och det krävs att man har oömma kläder på sig för att kunna ta sig runt obehindrat. Läs mer.