Italiens turisttäta orter

Den som är sugen på att göra ett besök i det vackra landet Italien har många fina platser att välja mellan. Som turist bör man dock undvika de mest turisttäta områden. Vill man dock åka på vinresa finns det en rad orter som bjuder på lugn och turistgleshet.

rsz_karta_italien

I Expressen kan man läsa att den italienska orten Cinque Terre vill vidta åtgärder för att minska turisttrycket. Orten är nämligen en av Italiens mest populära resmål och nu har invånarna fått nog av turisterna. Under förra året var det hela 2,5 miljoner människor som besökte de pittoreska byarna på orten. Nu vill man alltså begränsa det antalet till 1,5 miljoner per år eftersom man tror att de små klippbyarna helt enkelt inte klarar av trycket från de mängder av turister som kommer dit varje dag. Enligt förslaget ska den som vill åka till orten få köpa biljetter i förväg för att förhindra att för många är där samtidigt.

Italienskt vin på hemmaplan

Vill man njuta av italiensk mat och kultur kanske man alltså måste ta sig någon annanstans i landet. Är det dock endast det italienska vinet som man är ute efter kan man självklart få dricka det även på hemmaplan. Den som vill ha en bit av Italien här hemma kan helt enkelt köpa sig en flaska italienskt vin och drömma sig bort till lite varmare breddgrader. Man kan exempelvis köpa italienska viner ifrån WineWorld och för att se vilket sortiment de har och vilka viner man kan köpa, går det bra att klicka här.

Toscanas vingårdar

Självklart finns det även italienska orter som har ont om turister och som absolut inte har något emot att man som turist kommer dit och bor ett par dagar. Är man inne på vinspåret och är sugen på att besöka en italiensk vingård är det Toscana som man absolut bör satsa på. Läs mer.