Flytta utomlands?

Ska du flytta utomlands? Oavsett om du ska flytta till ett annat land eller inriken så kan du planera allt noga i förväg för att spara tid, samt kontakta en bra flyttfirma.

När du ska flytta kan det vara bra att göra en ordentlig checklista. Som detaljerar hur du packar, vad du börjar med och när hela flytten äger rum. Ska du magasinera möbler och prylar kan det också vara bra att titta upp var det går att magasinera billigt.

Flytta? Då finns det bra tips!

I en artikel i Expressen går det att få en massa kloka tips som gör hela flytten enklare och smidigare. För annars kan faktiskt ett flyttprojekt ta upp väldigt mycket tid, vara tungt och besvärligt. Se till att slippa umbärandet med riktigt bra planering. Använd din telefon och gör en lista på vad som behöver flyttas, vad som ska magasineras, när det ska ske och hur det ska gå till. Du kan till exempel göra ett siffersystem eller spalta upp sakerna per rum, eller varför inte en färgkod. Välj helt enkelt det system som passar dig bäst och se till att listan även innehåller ett schema på när du ska packa ned varje rum, när den eventuella flyttfirman kommer, när du ska städa huset och så vidare.

Tänk på detta vid flytt

Kvällen innan flyttfirman kommer är det smart att spara tid och pengar genom att packa ner så mycket som möjligt själv. Du kan till exempel packa ner alla kläder förutom de du kommer ha på dig under själva flyttdagen. Kläder och andra textilier kan packas ner i svarta sopsäckar, i sina galgar, det gör det väldigt lätt att få upp allt igen på den nya platsen, i ditt nya hem.

Fler hacks för flytten som du hittar i Veckorevyn. Där tipsas det om att packa en övernattningsväska med alla viktiga saker som du behöver under flyttdagen, som tandborste, necessär med mediciner och andra saker, pyjamas, ombyte, duschgrejer och varför inte lite snacks som ger energi under flyttens gång. Ibland kan det dra ut på tiden nämligen.

Ännu fler flyttips finns i Sköna Hem, som bland annat tipsar om att köpa en förpackning engångstallrikar för att lägga mellan varje tallrik, så slipper du nött porslin.