Fira jul i Malmö

Att fira jul i vackra Malmö är aldrig fel. Här kan du stanna i Malmö, eller ta färjan över till Köpenhamn och äta julbord ombord. Har du tid kan du shoppa lite även där. Kanske något av det danskarna har på julbordet vore trevligt att smaka.

Mellan 21 november och 23 december 2019, finner du en ny julmarknad som startar vid Gustav Adolfs torg och går vidare till Södertull. Här finns små stugor som säljer allt från mat till hantverk. Det är Malmö Cityverksamhet som arrangerar denna härliga julmarknad. Den 30 november invigs marknaden med att julbelysningen tänds, till härlig körsång och blåsinstrument.

Fira jul på hotell

Vill du slippa julstök, som matlagning och allt annat som du annars brukar göra inför julen, och bara ta det lugnt. Ja, då är du välkommen att bo på hotell och fira jul på Örenäs slott. Här är det öppet mellan 23–26 december, och det passar både dig som är ensam och firar jul på egen hand, såväl som till er som vill fira tillsammans med hela familjen. Du blir bjuden på en underbar klassisk jul, med glögg, äkta skånsk mat, julsånger, pyntning av slottets gran och givetvis skinkprovning.

Julafton börjar med en stor och härlig julfrukost, med skånskt julbord, glögg och på tv visas Kalle Ankas jul klockan 15.00. Efter det blir det en trerätters middag, och så kommer troligtvis tomten för att dela ut julklappar till alla barn. Julaftonskvällen fortsätter sedan med kaffe, musik och sällskapsspel.

Juldagen

Börjar med julotta i Glumslövs kyrka för dem som vill, och transport får du fixa själv. Efter det blir det julfrukost och trevliga aktiviteter både för barnen och de vuxna. En trevlig lunch serveras och efter den blir det kaffe och kaka. Senare på eftermiddagen bjuds det på trerätters middag och kaffe. Sedan avslutas kvällen med musikunderhållning och cocktailparty.