Det blir bussresa i sommar

De bästa resorna gör man helt klart tillsammans och i grupp. Kan man dessutom skippa både flyg och färja vinner ju resan alla priser i alla kategorier! Men hur bokar man en gruppresa med buss egentligen? Ja du, det är inte svårt. Här tipsar vi om en bussresa du sällan kommer glömma.

Ta en bussresa till Stockholm i sommar! Det har nämligen visat sig vara både det smidigaste, roligaste, klimatsmartaste och prisvärda alternativet. Det låter ju nästan för bra för att vara sant, men att resa i grupp på en paketresa, toppa med ett roligt event i huvudstaden och dessutom lära känna lite nya människor är väl precis vad en semester i sommar ska innehålla. Varför inte åka på en spännande konsert, en guidad tur, eller på en paketresa med okänd destination?

Bussresa bättre än flyg – och fartyg!

Ja, det är faktiskt bättre att ta bussen än flyget. Men nu har det kommit nya uppgifter om att inrikesfärjan släpper ut mer koldioxid än våra inrikesflyg. Därför är det många som börjar se över det här med båtresorna, som man annars kanske sett som ett bra alternativ för att slippa flyga. En fullpackad buss med glada resenärer är faktiskt betydligt mindre belastande för miljön! Här hittar du källor som pekar på att färjor släpper ut med koldioxid and inrikesflyget: SVT, Yle, Aktuell Hållbarhet.

Med det sagt vill man väl helst slippa båda, om man tänker mycket på sina avtryck.

Vad händer i sommar då, som kan vara värt att boka? Kanske en paketresa för att se en konsert med Magnus Uggla kan locka? Eller varför inte se Jonas Gardell? Det finns till och med paketresor som innebär en ”vart är vi på väg”-utmaning – det vill säga, man åker på ett okänt resmål. Låter det tillräckligt spännande? Boka en resa tillsammans med en kär vän, en rolig grupp eller kanske helt ensam. Du kommer garanterat att hitta någon att skratta med, för ingen är så avslappnad och villig att lära känna nya människor som när man är på semester. Ha en riktigt trevlig sommar önskar vi på 100 dagar!