Dags att boka sommarresan

Har du planerat in din semesterresa än? Om inte är det tid nog att göra det. Det är nämligen större tryck än någonsin på semesterresor i Sverige, och fler semester dagar leder till fler utlandsresor: och många är det som spenderar stora pengar på att få en härlig resa på sin semester. 

Spanien och Grekland mest populära resmål

Men var är det svenskarna reser denna sommar? Är det återigen Thailand och Spanien som lockar mest? Eller är det kanske Italiens turisttäta orter som lockar?

Enligt en undersökning som har gjorts av Forex Bank är det nu en trend att resa 5135200-happy-sunoch svenskarna satsar mycket på utlandsvistelsen. Toppen för vanliga charterresor i år är dock fortfarande det solsäkra Spanien och då främst Mallorca. Även Grekland håller sig kvar på listan över sommarresor och Kreta och Rhodos är självklara favoriter. Och det är just solresor – främst till medelhavet – som lockar svenskarna. Enligt en undersökning och statistik från resebyrån Ticket har hela 62 procent av svenskarna svarat att de främst lockas av sol och bad när de bokar sin resa. Men kanske är det inte heller så konstigt att fler väljer att resa i år, med tanke på hur kall förra sommaren var? För dig som glömt kan vi påminna om midsommar som var kallare än julafton, och en sommar som först började i augusti för att snabbt övergå till höst.

Tips för dig som ska resa i sommar

Om du ska resa i sommar är det några saker att ha i åtanke. Främst bör en tänka på att det just nu är stora gränskontroller i hela Europa i och med den stora flyktingvågen, om du glömmer pass eller annan legitimation kan det vara väldigt svårt att klara sig utan – även om du bara ska passera gränsen till Danmark. Tänk även på att Grekland just nu tar hand om många flyktingar i Lesbos, vilket gör att det kanske inte känns helt bekvämt att semestra där med omnejd.