Besöka Liseberg i Göteborg

För den som ska besöka Göteborg är Liseberg ett måste. Nöjesparken som är Göteborgs stolthet erbjuder allt från karuseller till utställningar. Nedan följer förslag på vad man kan göra i parken.

pexels-photo-160097Liseberg är en av Sveriges mest välbesökta nöjesparker och en av Göteborgs främsta sevärdheter. Nöjesparken som ligger i den centrala delen staden är det perfekta nöjet både för barnfamiljen, paret eller kompisgänget. Exempelvis kan man bo på Hotel Lorensberg i Göteborg som ligger nära och spendera en heldag i nöjesparken. Parken är öppen mellan klockan 11–23 hela augusti och det finns en rad olika biljetter eller åkband att välja mellan, beroende på hur mycket karusell man vill åka. Nyheterna Loke och Valkyria som tillkommit år 2017 är mycket populära och lockar många. Loke är en stor spinrockskarusell och Valkyria är en bergochdalbana på en hastighet på hela 105 kilometer i timmen som högst.

”Området har sitt ursprung i nordisk mytologi. Vi gör det på vårt eget sätt. Det ska vara en känsla för ökad kvalitet och mycket dramatiska inslag”, säger Andreas Andersen som är VD för Liseberg.

Övriga nöjen på Liseberg

Vill man inte åka karusell finns det även annat att göra på Liseberg. Nyligen öppnade exempelvis museet om artisten Håkan Hellströms liv. Utställningen som fått namnet efter en av hans mest kända låtar ”Klubbland” har gratis inträde och tar besökaren på en resa från artistens barndom till nutid. Scenkläder, affischer, nerklottrade låttexter i originalversion på papper och foton – utställningen innehåller allt. Är man inget större fan av Hellström kan man roa sig med att besöka alla de restuaranger och caféer som Liseberg erbjuder. Bland dessa finns till exempel det nya vegetariska stället ”The Gren Room” som helt fokuserat på växtbaserad kost samt det populära hyllningscaféet till artisten Evert Taube där det ofta är uppvisningar.