Anledningar till att resa

resa-flygaDet finns massor av anledningar till varför det är så bra och härligt att resa. Bland annat är resandet i sig en stor inspirationskälla och ger dig nya perspektiv på världen. Så vare sig om du är en van resare eller inte – det är viktigt att resa för din egen skull.

Alla har vi olika anledningar till att resa, kanske gör man det för att se självaste Melodifestivalen som varje år hålls på olika platser runt om i världen. Men det finns bättre anledningar än så till att resa, det kan helt enkelt förändra ditt liv till det bättre.

Men varför är det viktigt att resa?

Det är en fråga som sajten Tripzilla ställt till 10 olika resebloggare, som du kan läsa om i Expressen. De tycker att det är viktigt att man reser minst en gång per år av flera olika anledningar. Varför är det så viktigt att resa bort med jämna mellanrum och testa på nya miljöer? En resebloggare tycker att det är viktigt att inte bara få miljöombyte, utan luftombyte. Men det menas att upptäckten av nya platser är bra för sinnet, det känslomässiga jaget och minskar risken för att man ska bli sjuk. En annan menar på att resandet ger möjlighet till att få smaka och uppleva mat tillagad på ett äkta sätt, där man lär känna både mat, kultur och plats. En annan viktig anledning till att resa är att man får nya perspektiv på världen. Möjligheten för att utforska nya platser och uppleva äventyr blir helt plötsligt större och man får lära sig mer om världen, vilket kommer bredda hela din världsbild. Att resa är även inspirerande och ökar kreativiteten hos människor genom nya och spännande upplevelser. Sist men inte minst så är det många som finner nya vänner genom sitt resande, hittar ett eget inre lugn och får minnet för livet.